Geachte relatie,

Prima voor elkaar, een echt familiebedrijf


Prima voor elkaar is een echt familiebedrijf: de derde generatie Van Klaarbergen is inmiddels werkzaam binnen de organisatie (zie verderop in deze Nieuwsbrief). Vergeleken met grote aanbieders van verzekeringen en financiële producten biedt een familiebedrijf duidelijke voordelen. Zo hebben wij de vrijheid om principiële keuzes te maken. We hoeven geen aandeelhouders gunstig te stemmen met kortetermijnresultaten. Waar elders in de financiële dienstverlening medewerkers op grote schaal boventallig worden en moeten afvloeien als gevolg van steeds verdergaande automatisering, kiezen wij ervoor om ons team uit te breiden, om u nog meer persoonlijk advies te kunnen bieden – iets wat zich nu juist niet laat automatiseren. Wij hechten er waarde aan uw vragen en schademeldingen direct, vakkundig en betrokken te behandelen. We merken dat u dit op prijs stelt en daarom houden we het zo. Gelukkig kunnen we dat helemaal zelf bepalen. In ons familiebedrijf. Kees en Hans van Klaarbergen

Prima-app voor wie het handig vindt


U kent Prima voor elkaar als betrokken, persoonlijk advieskantoor. Voor al uw vragen op het gebied van verzekeringen of het melden van bijvoorbeeld een schade staat ons team graag voor u klaar. Vanaf 1 december bestaat de mogelijkheid dit ook te doen via de Prima-app. Deze kan eenvoudig gedownload worden via de App Store / Play Store. Een app die eenvoudig in gebruik is, het gebruik spreekt voor zich.

Dus, voor degene die gebruik wil maken van deze app, ga dan naar de App Store / Play Store zoek op “Prima voor elkaar”. Een nieuwe ontwikkeling die we graag onder uw aandacht brengen. Uiteraard blijven wij ook “ouderwets” bereikbaar via 0344-647070.
Succesvolle bijeenkomst met regionale winkeliers
Begin oktober organiseerden wij een avond speciaal voor ondernemers/winkeliers uit de regio. Een jaarlijkse traditie inmiddels, waar steeds weer veel collega-ondernemers op af komen. Dit jaar ontvingen we zo’n vijftig winkeliers in Dodewaard. Daar waren we te gast bij Van Eck & Oosterink communicatieregisseurs*. In het kader van de week van de communicatie die dit bedrijf organiseerde kregen we de gelegenheid om ons verhaal te delen met de winkeliers.

De avond stond in het teken van samenwerken. Aan de hand van verschillende acties die we in de loop van de jaren met Van Eck & Oosterink hebben ontwikkeld, lieten we zien dat je door goede samenwerking veel kunt bereiken. Tijdens de bijeenkomst presenteerden we ook de contouren van onze nieuwe zorgcampagne, eind dit jaar.

De avond werd besloten met een inspirerend verhaal door Robin van Galen. Robin won als bondscoach van de waterpolodames goud op de Olympische spelen in Peking. De weg naar dit succes, de beleving, de teamspirit maar vooral ook de samenwerking als team en het ‘geloven in’ vormden een mooie parallel met de manier waarop wij als ondernemers dagelijks bezig zijn. Terugkijkend concluderen we dat het een zinvolle avond was waarop duidelijk werd dat je elkaar altijd nodig hebt, als privépersoon maar zeker ook als ondernemers.
Zittend ziekenvervoer via Taxi & Meer
Een van de unieke voorwaarden binnen onze zorgpolis is de regeling rond het zogeheten ‘zittend ziekenvervoer’: de taxi die het vervoer naar ziekenhuis of specialist verzorgt. Omdat juist in deze situatie vertrouwen en aandacht van belang zijn, hebben wij gezocht naar de beste oplossing. Nadat Taxi Spaan stopte met ziekenvervoer sloten wij begin 2017 een overeenkomst met Taxi & Meer de Groene Betuwe, opgericht door Henk Houth en gevestigd te Lienden.

Na nog geen jaar kunnen we al zeggen dat we heel blij zijn met Taxi & Meer. Het bedrijf plant de ritten ruim in, zodat de taxi altijd op tijd aanwezig is. Ook worden ritten in principe niet gecombineerd, zodat er altijd optimale aandacht is voor de klant en zijn of haar specifieke wensen. Bovendien: als verzekerde van Prima voor elkaar hoeft u niet voor de terugrit op de taxi te wachten, de taxi wacht op u!

Omdat wij goede afspraken hebben kunnen maken met Taxi & Meer worden de kosten rechtstreeks aan het bedrijf betaald; u heeft er geen omkijken naar. Gemak en vertrouwen staan ook hier voorop.

Taxi & Meer de Groene Betuwe is bereikbaar via 0344-603200. De benodigde machtiging kunt u aanvragen bij ons zorgteam, bereikbaar via 0344-647070 of via zorgteam@primavoorelkaar.com Succesvolle bijeenkomst met regionale winkeliers Begin oktober organiseerden wij een avond speciaal voor ondernemers/winkeliers uit de regio. Een jaarlijkse traditie inmiddels, waar steeds weer veel collega-ondernemers op af komen. Dit jaar ontvingen we zo’n vijftig winkeliers in Dodewaard. Daar waren we te gast bij Van Eck & Oosterink communicatieregisseurs*. In het kader van de week van de communicatie die dit bedrijf organiseerde kregen we de gelegenheid om ons verhaal te delen met de winkeliers. De avond stond in het teken van samenwerken. Aan de hand van verschillende acties die we in de loop van de jaren met Van Eck & Oosterink hebben ontwikkeld, lieten we zien dat je door goede samenwerking veel kunt bereiken. Tijdens de bijeenkomst presenteerden we ook de contouren van onze nieuwe zorgcampagne, eind dit jaar. De avond werd besloten met een inspirerend verhaal door Robin van Galen. Robin won als bondscoach van de waterpolodames goud op de Olympische spelen in Peking. De weg naar dit succes, de beleving, de teamspirit maar vooral ook de samenwerking als team en het ‘geloven in’ vormden een mooie parallel met de manier waarop wij als ondernemers dagelijks bezig zijn. Terugkijkend concluderen we dat het een zinvolle avond was waarop duidelijk werd dat je elkaar altijd nodig hebt, als privépersoon maar zeker ook als ondernemers. PVE
Doorverwijzen loont!
Als pakketrelatie van Prima voor elkaar weet u als geen ander hoe fijn het is om u geen zorgen te hoeven maken over uw verzekeringen. Eén aanspreekpunt, alle polissen ondergebracht in één pakket waarbij u jaarlijks ook nog eens een mooi bedrag aan korting krijgt overgemaakt. Dat onze adviseurs altijd langskomen voor een kennismakingsgesprek en gewoon doen wat ze beloven is in deze tijd bijna uniek te noemen.

Wij bieden u nu de mogelijkheid om simpel waardebonnen te verdienen. Voor iedere bekende die door u wordt doorverwezen naar Prima voor elkaar ontvangt u een waardebon van € 25 die u kunt verzilveren bij de deelnemende winkeliers in de regio. Er zijn relaties die inmiddels meer dan tweehonderd euro aan waardebonnen hebben ontvangen!

Uw doorverwijzing is goed voor degene die u doorverwijst, want die gaat profiteren van onze lage premies en de aandacht van ons team. Goed voor de winkeliers, want die maken extra omzet. Natuurlijk ook goed voor ons, want wij verdienen aan iedere relatie. Maar daar komt bij: hoe meer verzekerden, des te sterker onze onderhandelingspositie tegenover verzekeraars en dat scheelt weer in de premie. En niet te vergeten: goed voor uw portemonnee!

Heeft u geen doorverwijsformulieren meer in huis? Bel 0344-647070 of mail via adviesteam@primavoorelkaar.com en u ontvangt ze per omgaande.
Uw zorgverzekering per 1 januari 2018
In de basisverzekering verandert er net als voorgaande jaren niet veel. Het eigen risico blijft ongewijzigd: € 385 per jaar.

Binnen de aanvullende verzekeringen heeft onze partner Achmea wel het een en ander gewijzigd. Echter, op directieniveau hebben wij stevig onderhandeld om de mooie aanvullende verzekeringen die wij aanbieden (Intro, Start, Royaal, Optimaal, Excellent en Jong) te handhaven. Dat is grotendeels gelukt! Bij de nieuwe polis die u rond 24 november ontvangt, voegen we duidelijke informatie over de wijzigingen per dekking. Ons zorgteam (0344- 647070) staat ook de laatste weken van het jaar voor u klaar om te helpen bij uw vragen.

We zijn er buitengewoon trots op dat de unieke aanvullende dekkingen, specifiek voor de verzekerden van Prima voor elkaar, grotendeels gehandhaafd blijven.
Vragen en tips uit de dagelijkse praktijk

Mag ik iemand anders in mijn auto laten rijden?


Onze adviseur Kevin Dirksen hierover: ‘Ja, dat mag. Mits de bestuurder van het voertuig over een geldig rijbewijs beschikt. Heeft de bestuurder geen geldig rijbewijs dan is schade nóóit verzekerd!’ Stel, u laat iemand anders in uw auto rijden en er wordt schade toegebracht aan derden. De schade aan derden valt gewoon onder uw WA-polis. Maar let wel op! Als uw auto alleen WA is verzekerd, dan is eventuele schade aan uw auto niet verzekerd. Ook als iemand anders in uw auto rijdt, is schade aan uw auto dus niet gedekt. Bovendien zijn bij schade de gevolgen van het aantal schadevrije jaren en de terugval in bonuskorting voor u. Ook al reed u niet zelf.

U kunt dit ook niet op de bestuurder verhalen. Als u uw auto uitleent, neemt u dus een behoorlijk risico. Mijn advies is om vooraf duidelijke afspraken te maken als u uw auto uitleent. Dat voorkomt teleurstelling en discussies achteraf!

Heeft u echter een WA/Casco (allrisk) verzekering dan is ook eventuele schade die de bestuurder aan uw auto heeft toegebracht gedekt. Wel geldt dan dat als de schade niet te verhalen is, dit gevolgen heeft voor de bonuskorting.

Vakantiewoning of tweede woning? Graag even doorgeven!


Ottolien Hoog Antink, een van onze specialisten van de polisadministratie, geeft de volgende tip: ‘Als u in het bezit bent van een tweede (vakantie) woning dan willen wij dat graag weten, om uw verzekeringspakket hierop te kunnen aanpassen. Dit is vooral belangrijk voor de rechtsbijstandverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Ook als u uw woning wel eens verhuurt, willen wij dat graag weten. Dan kunnen wij de juiste clausules in de polis opnemen en dat voorkomt problemen in geval van schade.’

Poreuze kitnaden, een niet verzekerde schadeveroorzaker


Rutger van Benthem heeft als schaderegelaar nogal eens te maken met forse waterschades, veroorzaakt door lekkages. ‘Waterschades zijn sowieso lastig. Het herstel brengt altijd een hoop gedoe in huis met zich mee. Fijn als tenminste de kosten gedekt zijn. Maar dat is niet altijd het geval. Verzekeraars sluiten vochtdoorlating van tegelwerk, waaronder kitnaden die waterdicht behoren te zijn uit. Denk hierbij aan de naden van het tegelwerk rond de badkuip of de douchebak. Na een jaar of zeven wordt de kit poreus. Het water dringt er dan (langzaam) doorheen met alle gevolgen van dien. Vervelend, maar eenvoudig te voorkomen. Zorg dat de kitnaden op tijd vervangen worden. Kleine moeite, groot plezier! Als u vragen heeft over dit technische verhaal, laat het mij of een van mijn collega’s weten. Wij staan graag voor u klaar.’
Bereikbaarheid buiten kantooruren
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur. Maar ook buiten deze uren blijven wij gewoon bereikbaar. Als u belt met 0344-647070, kunt u uw boodschap inspreken. Vergeet daarbij niet uw naam en telefoonnummer duidelijk te vermelden. Een van onze adviseurs belt dan op korte termijn terug.

Aanmelden nieuwe auto

Voor het aanmelden van een nieuwe auto is het inspreken van uw naam, telefoonnummer en het nieuwe kenteken + meldcode voldoende. Uw auto is dan direct verzekerd! Ook een kort bericht via e-mail is toereikend. De meldingen via info@primavoorelkaar.com worden dagelijks bijgehouden.
Premies nauwelijks verhoogd
Ook het afgelopen jaar is er achter de schermen weer druk onderhandeld met de verzekeraars die risicodrager zijn voor de verzekeringen binnen het Prima voor elkaar-pakket. De resultaten bij verzekeraars staan onder druk door de enorme stijging van het aantal en de omvang van de schadeclaims. Die stijging zien wij ook; ze heeft deels te maken met het vaker voorkomen van extreem weer, denk aan storm- en waterschade. Ook stijgende arbeidskosten en toenemende complexiteit van bijvoorbeeld autoschades spelen een rol.

Met gepaste trots kunnen wij u melden dat wij op korte termijn onze schadepremies binnen het Prima voor elkaarpakket, die wij kunnen beïnvloeden, niet hoeven te verhogen! Voor de zorgpolis ligt dit anders, daar hebben wij geen invloed op. Dat geldt ook voor de premie voor de rechtsbijstandverzekering. De laatstgenoemde premie binnen het Prima voor elkaar-pakket ligt momenteel zo’n € 100 lager wat gebruikelijk is in de markt. Een verhoging is op termijn helaas onvermijdelijk.

In gesprekken met verzekeraars bereiden wij ons voor op een aanpassing van schadepremies in de toekomst. Dat wij daarbij het totale pakket als uitgangspunt nemen en ons niet, zoals verzekeraars, richten op specifieke verzekeringen, maakt dat eventuele verhogingen naar verwachting beperkt zullen blijven.
Eigen risico en eigen bijdrage bij zorgverzekeringen
Zoals hierboven al vermeld, is voor 2018 het verplichte eigen risico bij de basisverzekering vastgesteld op € 385. Dat houdt in dat u voor alle zorg die onder de basisverzekering valt, per jaar de eerste € 385 zelf moet betalen. Het gaat daarbij onder meer om ziekenhuiskosten, apotheek en kosten van laboratoriumwerkzaamheden. Uitzondering is het bezoek aan de huisarts: dat valt niet onder het eigen risico en u hoeft het dus nooit zelf te betalen.

Voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen – bijvoorbeeld de fysiotherapeut, brilvergoeding of steunzolen, vaccinaties, alternatieve therapie, de tandarts – is er geen eigen risico. Wel kan er sprake zijn van een eigen bijdrage (zie hieronder).

Daarnaast kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico, bovenop het verplichte eigen risico. U moet dan dus misschien meer zorgkosten zelf betalen, maar uw premie gaat zeker omlaag. U kunt kiezen uit de volgende vrijwillige eigen risicobedragen: € 100, € 200, € 300, € 400 of € 500. Mocht u in het kader van het eigen risico een factuur van uw zorgverlener ontvangen die u liever in termijnen wilt betalen, dan kunt u ons bellen. Wij sluiten dan direct een betalingsregeling met u af. Ook kunnen wij voor u regelen dat het factuurbedrag automatisch wordt afgeschreven.

Naast het eigen risico kennen we in zorgverzekeringsland ook de zogeheten eigen bijdrage, die daar helemaal los van staat. Eigen bijdrage betekent dat een gedeelte van bijvoorbeeld bepaalde medicijnkosten of bepaalde behandelingen niet wordt vergoed. U moet dat gedeelte dus altijd zelf betalen en er geldt geen limiet zoals bij het eigen risico. Dan zijn er natuurlijk wel weer aanvullende verzekeringen die deze eigen bijdrage vergoeden. Zeker bij regelmatig gebruik van bepaalde medicijnen kan het raadzaam zijn zo’n uitgebreidere aanvullende verzekering af te sluiten. Mocht u vragen hebben, schroom dan niet ons te bellen (0344-647070) of te mailen (zorgteam@primavoorelkaar.com). Wij staan graag voor u klaar!
Blij met A.S.R. als nieuwe verzekeraar
Het afgelopen jaar waren de volgende maatschappijen risicodrager op de verzekeringen binnen het Prima voor elkaar-pakket: Allianz/London, Europeesche en Nationale Nederlanden. Aangezien Allianz/London eisen ging stellen waar wij niet mee akkoord konden gaan (forse premieverhogingen en verslechtering van onze gunstige voorwaarden) zijn wij op zoek gegaan naar een andere verzekeraar.

Dit heeft geresulteerd in een overeenkomst met A.S.R., een Nederlandse verzekeraar met een duidelijke visie op de eigen verantwoordelijkheid naar verzekerden en samenleving. Met A.S.R hebben wij, net als met Nationale Nederlanden, de afspraak dat de hoogte van de premies en de inhoud van de voorwaarden afhankelijk zijn van de resultaten binnen de groep verzekerden uit de Neder Betuwe en Lienden. En dus niet van de grillen van een Raad van Bestuur.

Met deze twee verzekeraars (Europeesche was al onderdeel van A.S.R.) gaan wij positief de toekomst in. Voor u als verzekerde verandert er niets. Uw polisnummers blijven ongewijzigd evenals de voorwaarden en premies.
Ontwikkelingen in het team
Direct na de zomervakantie zijn wij als team door Fotoburo Raphaël Drent op de foto gezet in de directe omgeving van ons kantoor, op de Rijnbandijk tussen de dorpen Opheusden en Kesteren. Dit is een gebied waar Wiebe van Klaarbergen, oprichter en tot 2002 directeur-adviseur van moederbedrijf Dominass, graag komt. Wiebe is vanaf het ontstaan van Dominass in 1987 een betrokken, deskundig en doelgericht leider geweest. Nadat Hans en Kees in 2002 de leiding overnamen is Wiebe op de achtergrond aanwezig gebleven. Nu is de tijd gekomen om helemaal afstand te nemen van het advieswerk. Vandaar dat u zijn vertrouwde gezicht niet meer aantreft op de teamfoto. Met dankbaarheid mogen wij u vertellen dat het hem en zijn echtgenote Joke goed gaat.

Afgelopen jaar hebben we op plezierige wijze afscheid genomen van twee gewaardeerde collega’s. Netta van Esse, jarenlang rechterhand van Kees en Hans, is met vervroegd pensioen gegaan. Annemieke van Esseveldt, van de afdeling financiën, is haar droom gaan volgen en staat momenteel met veel plezier als docent wiskunde voor de klas.

De ontstane vacatures hebben we deels intern opgelost: Daniëlle van Amersfoort heeft de positie van Netta overgenomen. Daarnaast hebben we versterking van buiten gekregen in de personen van Rico van Beek, Kaylee Geurts, Daniël van Ingen en Jesse van Klaarbergen. Op de volgende pagina stellen wij de nieuwe krachten graag aan u voor.

Samen vormen we een mooi, uitgebalanceerd team waar u van op aan kunt. Mensen die ervoor hebben gekozen om u te helpen, om u het Prima voor elkaar-gevoel te laten ervaren.

Rico van Beek

Bij Prima voor elkaar sinds: januari
Afdeling: advies
Hiervoor: studie Bedrijfskunde, stage bij Dominass
Vrije tijd: voetbal, reizen
Bij Prima voor elkaar want: ‘De nuchterheid. Doe maar gewoon. We werken samen met een hecht team en persoonlijk contact is het belangrijkste, zowel met elkaar als met onze relaties.’

Daniël van Ingen

Bij Prima voor elkaar sinds: maart
Afdeling: financiën
Hiervoor: financieel medewerker in het internationale bedrijfsleven
Vrije tijd:teambegeleider voetbalvereniging
Bij Prima voor elkaar want: ‘De belangen van onze relaties staan altijd voorop. Daarnaast ondersteunen we diverse verenigingen en werken we samen met instellingen op het kerkelijk erf. Dat voelt naast betrokken ook warm.’

Kaylee Geurts

Bij Prima voor elkaar sinds: mei
Afdeling: zorg
Hiervoor: klantadviseur bij ING
Vrije tijd: fotograferen, reizen
Bij Prima voor elkaar want: ‘Geen dag is hetzelfde. Elke dag is er weer een nieuwe uitdaging en dit zorgt steeds weer voor een glimlach op mijn gezicht.’
En ook: betrokken bij de totstandkoming van deze Nieuwsbrief

Jesse van Klaarbergen

Bij Prima voor elkaar sinds: juli
Afdeling: schade
Hiervoor: opleiding Bank en Verzekeringswezen, stage bij Prima voor Elkaar
Vrije tijd: vrijwilliger bij sportvereniging Kesteren
Bij Prima voor elkaar want: ‘Je hebt zoveel vrijheid
in je werkzaamheden. Er heerst een vriendelijke sfeer en dit maakt het heel leuk om voor Prima voor Elkaar te werken.’
Zoon van: Hans