fbpx

Nieuwsbrief November 2020

Onze traditionele nieuwsbrief

Past dat wel in het jaar 2020? Deze vraag hebben wij onszelf en ons team gesteld. 2020 is immers het jaar waarin we vanaf maart geconfronteerd werden met iets onbekends, iets ongrijpbaars. Dat we daar nu, in november, nog steeds dagelijks mee bezig zouden zijn konden we toen niet bevroeden. Toch is het een feit, een werkelijkheid waar we een weg in moeten blijven zoeken. Dankbaar zijn we dat er in ons team en onder onze dierbaren geen ernstige ziektes zijn voorgekomen. De impact op onze dagelijkse werkzaamheden was en is echter groot.

Vanaf maart zijn onze adviseurs uiteraard nauwelijks meer op pad gegaan. Binnenblijven en zoveel mogelijk thuiswerken was en is het motto. Voor mensen die plezier hebben in persoonlijke ontmoetingen en het geven van aandacht is dat meer dan lastig; u zult dit ongetwijfeld in uw dagelijks leven herkennen.

Desondanks zijn wij dagelijks ‘ouderwets’ goed bereikbaar geweest en was iedere afdeling bemenst. De vele vragen rond zorg(verzekeringen) hebben de dames van het zorgteam op dagbasis kunnen verwerken. Ook het schadeteam heeft zijn werk uitstekend kunnen doen. De overige teamleden hebben de tijd benut om ‘ijskast’-projecten op te pakken. U kent ze wel, van die klussen die almaar blijven liggen omdat er nooit ruimte voor is. Deze zijn per afdeling benoemd en vervolgens zijn we aan de slag gegaan. Vanuit huis, maar ook gewoon op kantoor. In deze nieuwsbrief vindt u enkele voorbeelden hiervan.

Daarnaast treft u in deze nieuwsbrief vooral veel praktische zaken aan. We realiseren ons dat er momenteel weinig gereisd wordt. Maar we hopen en verwachten dat er aan deze onzekere tijd een einde komt. Beschouw de tips die u leest als ijskastprojecten. Ze zijn bedoeld voor de tijd die komt. En dan de teamfoto: die is dezelfde als vorig jaar, want er zijn sindsdien geen wijzigingen opgetreden. Al oogt het beeld dus niet corona-proof, het laat zien dat we in overdrachtelijke zin schouder aan schouder staan. Als een hecht team.

We zijn oprecht blij dat we deze nieuwsbrief toch hebben samengesteld. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat dit dan weten aan keesvanklaarbergen@primavoorelkaar.com of via 0344-647070.

Hans en Kees van Klaarbergen

hans-en-kees
 • Waterschade: echt vervelend
Waterschade beeld 1

Dagelijks nemen Jolanda, Mechteld, Rutger en Jesse veel verschillende schadeclaims in behandeling. Natuurlijk is
iedere schade vervelend. Los van de emoties kost het (laten) herstellen en/of vervangen van beschadigde spullen
gewoon veel tijd. Daarom geldt ook bij schades: voorkomen is beter dan genezen. Dat voorkomen begint met
herkennen en bewust zijn. In deze nieuwsbrief geven onze specialisten een toelichting op een heel vervelende
schadesoort: waterschade.

Mechteld somt op dat de waterlekkages voornamelijk ontstaan in inbouwreservoirs van toiletten, koppelingen in
waterleidingen, flexibele slangen onder het aanrecht of de wastafel, afvoerleidingen, sifons, en in kit- en voegwerk.
Om u te helpen dit soort schade te voorkomen hebben we een aantal nuttige tips op een rijtje gezet.

 • Check regelmatig of afvoerleidingen en sifons vies zijn of verstopt beginnen te raken, en maak ze indien
  nodig schoon.
 • Gooi geen vet in de gootsteen, deze kan hierdoor verstopt raken.
 • Gebruik geen heftige chemische ontstoppingsmiddelen, deze kunnen juist lekkages veroorzaken.
 • Controleer putjes en zwanenhalzen regelmatig op verstoppingen en vuil.
 • Check af en toe de kwaliteit van kit- en voegwerk. Lekkage hierdoor is namelijk niet verzekerd.
 • Gaat u klussen? Controleer dan voor het boren waar de leidingen zitten.
 • Laat jaarlijks de cv-ketel controleren en onderhouden door een gerenommeerd bedrijf.
 • Schaf een waterstop aan voor uw wasmachine of vaatwasser. Gebruikt u het apparaat lange tijd niet? Draai dan de waterkraan dicht. Zo beschermt u de slangen tegen de continue druk.
 • Doe de buitenkraan dicht in de winter en tap eventueel het resterend water af. Zo voorkomt u dat water in de
  leidingen door bevriezing uitzet en voor beschadigingen zorgt.
 • En tot slot: zorg dat u de hoofdkraan weet te vinden. Zo kunt u deze snel dichtdraaien mocht er iets fout gaan.
  Draai hem ook dicht voordat u op vakantie gaat.

Binnen uw opstal- en inboedelverzekering is er een uitgebreide dekking voor waterschade, maar het voorkomen
van dit soort schades scheelt veel overlast. Eigenlijk heel eenvoudig, doe er uw voordeel mee!

 • Aansprakelijkheid voor uw verhuurde woning

Het verhuren van een (recreatie)woning wordt steeds populairder. Zo kunt u bijvoorbeeld uw woning verhuren, een gedeelte hiervan of uw recreatiewoning. De inkomsten uit de verhuur hiervan kunnen voor u een leuk zakcentje zijn,  maar wat zijn verzekeringstechnisch de gevolgen?

Als u bij ons een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten dan kan de verhuur van een woning aangetekend worden op de polis. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen een recreatiewoning of een ‘normaal’ woonhuis. Verhuurt u bijvoorbeeld een gedeelte van uw woning, ook dan is het zaak dit bij ons te melden. En wat is er dan precies verzekerd? U kunt bijvoorbeeld denken aan aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van iets dat van het dak valt (zoals een dakpan of een daklijst), of van een niet goed vastzittende trapleuning waardoor iemand ten val komt.

Kortom, heeft u een (recreatie)woning die u verhuurt of een gedeelte hiervan? Geef dit dan altijd aan ons door! Wij kunnen uw verzekeringspakket hierop aanpassen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Elektrische fietsen en speedpedelecs

Nederland is bij uitstek een fietsland. Bijna ieder van ons heeft wel een fiets en maakt hier actief gebruik van. Tegenwoordig is de elektrische fiets (e-bike) ontzettend populair. Maar hoe zit het eigenlijk als u schade maakt met een e-bike?

Een e-bike wordt gezien als een motorrijtuig. Voor motorrijtuigen geldt in principe een verzekeringsplicht. Maar er is een uitzondering voor e-bikes waarbij de trapondersteuning stopt bij een snelheid van 25 kilometer per uur. Veroorzaakt u met zo’n e-bike schade waarvoor u aansprakelijk bent? Dan is dit bij ons standaard meeverzekerd op uw aansprakelijkheidsverzekering. Maar heeft u een zogenoemde speedpedelec (een fiets met elektrische ondersteuning die ook werkt bij snelheden hoger dan 25 kilometer per uur)? Dan dient u een aparte verzekering af te sluiten, want een speedpedelec geldt als een gewoon motorrijtuig waarvoor de hierboven genoemde uitzondering niet geldt. Heeft u een speedpedelec aangeschaft, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u adviseren over de juiste wijze van verzekeren.

 • Onze collectieve zorgverzekering

Het belang van een adequate zorgverzekering is dit jaar ondubbelzinnig duidelijk geworden. Wij zijn daarom
oprecht blij met onze keuze, enige tijd geleden, voor Aevitae EUCARE als risicodrager voor het collectieve zorgcontract.

Ten aanzien van de dekking door de verplichte basisverzekering heeft de overheid nauwelijks wijzigingen doorgevoerd en het eigen risico blijft gelijk: € 385. In die zin is het aan dit front tamelijk rustig. Maar we zien wel dat het aantal aanbieders van zorgverzekeringen gestaag afneemt. Daarnaast wordt het aanbod aan aanvullende verzekeringen steeds beperkter.

Wij zijn er daarom trots op dat we u ook in het komende jaar weer vijf verschillende aanvullende verzekeringspakketten (Zorg-1 t/m Zorg-5 genoemd) kunnen aanbieden. Dit betekent dat u een verzekering kunt kiezen die helemaal bij u past. Via het eenvoudige wijzigingsformulier is het mogelijk om binnen uw gezin per persoon een eigen pakket te kiezen. Zo kunt u flink besparen op de premie.

Rond 25 november ontvangen bestaande relaties hun polis voor volgend jaar, plus aanvullende informatie. Mocht u nog niet profiteren van onze zorgverzekering dan ontvangt u eind november informatie hierover. Overstappen is echt heel eenvoudig en ons team staat ook wat dat betreft graag voor u klaar!

 • Klanttevredenheid 8,8

Zoals u misschien gemerkt heeft hebben wij begin dit jaar een klanttevredenheidsonderzoek gehouden. Liora van der Meer heeft als afstudeeropdracht dit onderzoek voor ons uitgevoerd. Aansluitend heeft zij een innovatievoorstel geschreven met daarin punten die wij binnen onze organisatie kunnen verbeteren. Heeft u deelgenomen aan het onderzoek, dan willen wij u bij deze graag bedanken voor uw inzet.

Wij zijn ontzettend trots op het feit dat u ons gemiddeld een 8,8 geeft. Wat door velen van u genoemd werd was dat wij verwachtingen waarmaken, uw behoeften vervullen en u als relatie vaak verrassen. Maar al zijn we nog zo trots, we gaan nu niet achteroverleunen; ons streven is om de komende jaren te groeien naar een ‘9+’-organisatie. Dit onder het motto: wij doen wat u van ons vraagt, en met een glimlach nog iets meer.

 • Nominatie Advies Award 2020

Als team werken wij sinds 2007 op de manier die u van ons gewend bent. Uitgangspunt hierbij is dat wij altijd willen
inspelen op uw behoeften. Of het nu gaat om uw auto, uw zorgverzekering of een schadegeval, wij staan u altijd persoonlijk te woord. Gewoon omdat wij dat leuk vinden en omdat u daar volgens ons recht op heeft. Als je dagelijks op die manier bezig bent, heb je niet het idee dat het bijzonder is wat je doet.

Verrast waren wij dan ook toen we eerder dit jaar werden genomineerd voor de prestigieuze Advies Award 2020, een prijs voor het meest klantvriendelijke assurantiekantoor van Nederland. Door een vakkundige jury en 22 experts zijn we uitgeroepen tot één van de drie meest klantgerichte kantoren in onze provincie. Inmiddels hebben de voorrondes plaatsgevonden, en helaas zijn we niet verkozen tot provinciewinnaar. Maar we zijn blij met de nominatie.  We beschouwen die als een heel leuk compliment!

 • Reisdocumenten

Wanneer er op reis onverhoopt iets naars gebeurt wilt u natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Om goed voorbereid op reis te gaan is het verstandig om onderstaande documenten mee te nemen. Mocht u deze niet (meer) hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen zodat wij ze opnieuw naar u op kunnen sturen.

Hulppas
Uw hulppas geeft u bij een calamiteit toegang tot SOS International. SOS International is een onafhankelijke alarmcentrale die wereldwijd samenwerkt met circa 25.000 partners in hulpverlening. Voor u als relatie van Prima voor elkaar heeft SOS International naast het algemene telefoonnummer een speciaal nummer: +31 20 65 15 654. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en is uitsluitend bestemd voor verzekerden van Prima voor elkaar. Wanneer u een calamiteit meldt bij SOS International hoeft u slechts te zeggen dat u verzekerd bent bij Prima voor elkaar en uw relatienummer op te geven (dit staat vermeld op uw hulppas). De medewerkers van SOS International gaan direct aan de slag om u te helpen. 

Zorgpas
Wanneer u uw zorgverzekering via ons hebt afgesloten (bij Aevitae EUCARE), dan is het belangrijk om uw zorgpas mee te nemen. Op deze pas staat namelijk uw polisnummer en het telefoonnummer van de Alarmcentrale vermeld. Mocht u met spoed zorg nodig hebben, dan kunt u dit telefoonnummer bellen voor de nodige ondersteuning.

Groene kaart
Wanneer u met uw auto op reis gaat, vergeet dan vooral uw groene kaart niet. De groene kaart is het internationale verzekeringsbewijs. In bepaalde landen is deze kaart verplicht, ook voor de caravan. Wij raden u dan ook aan de groene kaart altijd mee te nemen. In geval van schade heeft u alle belangrijke gegevens bij de hand.

Gaan uw kinderen afzonderlijk van u op reis, dan vallen zij onder uw reisverzekering zolang zij inwonend of uitwonend studerend zijn. Wanneer zij gelijktijdig met u op reis gaan, dan kunt u kopieën van de reisdocumenten bij ons opvragen. Dan gaan ook zij goed voorbereid op reis. 

 • Zorg voor leven positief ontvangen

In januari 2019 hebben wij een nieuwe zorgverzekering geïntroduceerd. Naast onze basisverzekering met haar vijf
aanvullende pakketten bestaat nu de mogelijkheid om te kiezen voor Zorg voor leven, ontwikkeld als alternatief voor Achmea’s dochter Pro Life. Bij Zorg voor leven staat de beschermwaardigheid van het leven voorop. Er worden daarom geen behandelingen vergoed die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Het feit dat ons zorgteam  bekend is op het kerkelijk erf en goede contacten heeft met (christelijke) zorgaanbieders maakt dat er veel vraag naar deze nieuwe verzekering is.

Omdat Zorg voor leven een onderdeel is van Prima voor elkaar bent u verzekerd van persoonlijke aandacht op het moment dat u die nodig heeft. Ook als u er voor kiest om deze verzekering online af te sluiten. Op de website www.zorgvoorleven.com vindt u de informatie die u nodig heeft en ons team staat natuurlijk voor u klaar als u er zelf niet uitkomt.

Zorg voor leven, hét alternatief voor Achmea’s Pro Life. Wellicht iets voor u?

 • Zorgnota’s in het buitenland

Ook in het buitenland kan het voorkomen dat u onverwacht ziek wordt en naar de dokter of zelfs naar het ziekenhuis moet. Wij informeren u graag over wat te doen in zo’n situatie. Let wel, onderstaande informatie geldt alleen voor u wanneer u uw zorgverzekering via ons bij Aevitae EUCARE heeft ondergebracht. Wanneer u uw zorgverzekering elders heeft afgesloten adviseren wij u om informatie in te winnen bij uw eigen zorgverzekeraar.

Spoedopname
Bij een spoedopname in het buitenland dient u zo spoedig mogelijk contact op te (laten) nemen met de Alarmcentrale via het telefoonnummer dat vermeld staat op uw zorgpas. De Alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. De medewerkers daar begeleiden u op afstand en hebben contact met de buitenlandse zorgverleners en Aevitae. De financiële afhandeling van uw ziekenhuisopname verloopt ook via de Alarmcentrale zodat u de kosten niet zelf hoeft voor te schieten. Een goede service die u veel zorg uit handen neemt!

Medische zorg en nota's
Bezoekt u een arts of een ziekenhuis in het buitenland, dan kan het voorkomen dat u de nota ter plekke dient te voldoen. Dit komt vooral vaak voor in landen buiten de EU. Zorg er dan altijd voor dat u een gespecificeerde nota krijgt die geschreven is in het Nederlands, Frans, Duits, Engels of Spaans. Nota’s in andere talen worden namelijk niet door Aevitae verwerkt en komen dus ook niet voor vergoeding in aanmerking – tenzij u ze, op eigen kosten, laat vertalen door een beëdigd vertaler.

Bent u weer veilig en gezond thuis, dan kunt u de nota(’s) bij ons indienen ter declaratie. Dit kan met het Declaratieformulier Buitenland dat u kunt downloaden op onze website. Uiteraard mag u ook altijd contact met ons opnemen zodat wij u kunnen helpen met de declaratie.

Vergoeding
De vergoeding van medische zorg in het buitenland bedraagt maximaal het in Nederland gecontracteerde tarief. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering, dan worden ook de meerkosten vergoed.

Stel, u bent in Zuid-Afrika op vakantie. U krijgt voedselvergiftiging en u moet opgenomen worden. In Afrika bevinden zich veel privéklinieken en de prijzen kunnen hier hoog zijn. Komt u in zo’n kliniek en heeft u alleen een basisverzekering? Dan krijgt u het tarief vergoed dat voor dezelfde behandeling in Nederland is afgesproken. Heeft u naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering? Dan krijgt u de volledige kosten van uw behandeling vergoed. Belangrijk om te weten is dat ook zorgkosten in het buitenland verrekend worden met uw eigen risico.

Heeft u alleen een basisverzekering afgesloten? Dan is er toch een mogelijkheid om de volledige zorgkosten in het buitenland vergoed te krijgen. We raden u in dat geval aan om ‘geneeskundige kosten’ mee te verzekeren op uw reisverzekering. Zo bent u alsnog goed verzekerd voor medische kosten in het buitenland.

 • Wijzigingen op tijd doorgeven

Uw leven kent verschillende fases en deze vragen allemaal om een ander verzekeringspakket. Het is onze taak om uw verzekeringen aan te laten sluiten bij de situatie waarin u zich bevindt. Dit kunnen wij alleen wanneer u belangrijke
wijzigingen tijdig aan ons doorgeeft. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, plaatsing van zonnepanelen of laadpalen,
de geboorte van een kind, kinderen die op zichzelf gaan wonen, samenwonen, of een grote reis die u gaat maken.

Heeft u het idee dat er een wijziging is die van belang is om aan ons door te geven? Neem dan altijd contact met ons op zodat wij kunnen kijken welke gevolgen de wijziging voor u kan hebben en hoe we deze kunnen meeverzekeren.
Om het u makkelijk te maken hebben wij voor u een verzekeringswaaier gemaakt. Hierop staan al onze verschillende verzekeringen beschreven en er staat telkens duidelijk vermeld welke wijziging wij graag van u ontvangen. De waaier kunt u bewaren in uw Prima-voor-elkaarmap. Heeft u de waaier nog niet ontvangen? Dan ontvangt u deze later dit jaar. Mocht u een nieuwe wensen, laat dit dan aan ons weten zodat we er één naar u op kunnen sturen.

 • Berichtenservice

Onlangs hebben wij onze website voorzien van een berichtenservice. Bent u bijvoorbeeld onderweg en wilt u
ons even snel een berichtje sturen, dan is deze service hier uiterst geschikt voor. Alle berichten en vragen rondom uw verzekeringspakket kunt u hier kwijt, of het nu gaat om een schademelding, een zorgdeclaratie, poliswijziging of wat dan ook.

U vindt de berichtenservice op www.primavoorelkaar. com. Bovenin ziet u ‘24/7 Berichtenservice’ staan. Wanneer u hierop klikt kunt u uw gegevens invullen en een bericht plaatsen. U heeft ook de mogelijkheid om een bestand te uploaden. U krijgt zo spoedig mogelijk (doorgaans binnen één werkdag) een reactie van ons. Stuurt u ons liever een mail? Dan kan natuurlijk ook, en wel naar het vertrouwde adres info@primavoorelkaar.com. Wij verzoeken u vriendelijk om daarbij uw naam en adresgegevens te vermelden. Op die manier kunnen wij uw bericht zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

 • Doorverwijzen loont!

Als relatie van Prima voor elkaar heeft u geen omkijken naar uw verzekeringen. Dat moet een ontzettend fijn gevoel zijn. U kunt iemand anders dit gevoel ook laten ervaren. En u wordt daarvoor beloond!

Wanneer u een bekende doorverwijst naar Prima voor elkaar, dan ontvangt u een setje waardebonnen ter waarde van €25. Deze kunt u verzilveren bij de deelnemende winkels in de regio. Inmiddels hebben vele winkeliers zich aangesloten als  inleverlocatie. Op onze website kunt u bekijken welke winkels in uw dorp uw waardebonnen accepteren.

Wilt u iemand doorverwijzen? U kunt hiervoor het gele doorverwijsformulier gebruiken dat u aantreft in uw Prima voor elkaar-map. Wanneer u geen formulier meer heeft, kunt u deze bij ons opvragen. Dit kan telefonisch via
0344 647070 of adviesteam@primavoorelkaar.com.

 • ‘Onze’ appeltaart

Nu we wat vaker thuis zijn hebben we meer tijd voor dingen die we anders misschien niet zo snel zouden doen. Eén van die dingen is bijvoorbeeld een appeltaart bakken. Hier in de Betuwe zitten we volop tussen het fruit en we weten dus als geen ander hoe we daarmee iets lekkers kunnen bakken. Om u te inspireren delen we graag het recept voor een appeltaart van Hans. Hij heeft hiermee de regionale appeltaartbakwedstrijd gewonnen, dus doe er uw voordeel mee!

Ingrediënten

 • Dit recept is voor 10 tot 12 taartpunten, gebruik hiervoor een springvorm van 24 cm.
 • 550 gram Koopmans Mix voor appeltaart (zelf deeg maken kan natuurlijk ook, in dit recept gaat het om eenvoud én smaak)
 • 220 gram (room)boter, liefst ongezouten
 • 150 gram paneermeel
 • 1,5 kilo zoetzure appels (Elstar in combinatie met Goudrenetten)
 • 100 gram Rozijnen (mag uiteraard ook wat meer zijn)
 • 2 eieren
 • Handjevol walnoten (zonder schaal)
 • Citroensap (paar theelepels is voldoende)
 • Kaneel (ook hiervan is een paar theelepels voldoende)
 • Amandelspijs of poedersuiker

Zoals bij veel dingen geldt ook bij het bakken: een goede voorbereiding is alles. Zo zorg ik voor een opgeruimd aanrecht en check vooral of ik alle attributen en ingrediënten gereed heb liggen.

Stap voor stap vormt zich zo een heerlijke taart:

 1. Klop de eieren los en verdeel het in twee delen. De ene helft is voor het deeg, de andere is voor het bestrijken.
 2. Wel de rozijnen in lauw water. Voeg daar een kneepje citroensap en wat kaneel aan toe. Een kwartiertje is voldoende. Daarna afgieten en de rozijnen laten drogen op een schone (thee)doek of een stuk keukenpapier.
 3. Schil de appels en snijd ze in (ongelijke) stukjes. Doe de gesneden stukjes appel in een schaal en voeg daar direct wat citroensap én kaneel aan toe. Beiden op gevoel en op basis van wat je lekker vindt.
 4. Voeg de rozijnen en gekneusde walnoten toe en meng het geheel. Eventueel nog wat citroen of kaneel toevoegen (niet te veel!)
 5. Ik zet dit appelmengsel daarna even in de koelkast.
 6. Voorverwarm de oven op 170 graden.
 7. Meng de boter en één ei met de taartmix zodat er een stevig deeg ontstaat.
 8. Vet de springvorm in.
 9. Bedek daarna de bodem van de vorm met deeg, daarna de (binnenkant van de) randen. Zorg dat je voldoende deeg overhoudt om de bovenkant van de taart te versieren met “reepjes” deeg.
 10. Strooi wat paneermeel op de bodem van de beklede vorm.
 11. Pak de schaal met appels-rozijnen-walnoten en bedek de bodem met dit mengsel.
 12. Strooi wat kleine stukjes amandelspijs (of een andere zoetmaker) over de appels.
 13. Vul de springvorm tot net onder de rand met het appelmengsel.
 14. Maak van het laatste deel van het deeg ‘sliertjes’ en leg deze kruislings op de appels.
 15. Gebruik het overgebleven ei om de stroken en ook de bovenrand in te smeren.
 16. Bak de taart in 65/70 minuten op 170 graden (afhankelijk van het soort oven) gaar en mooi goudbruin.
 17. Haal de vorm uit de oven en laat deze afkoelen. Verwijder na een halfuurtje de ring.
 18. Voor het aansnijden van de taart smeer ik een heel dun laagje abrikozenjam over de laagjes deeg. Mooi voor de kleur én een tikkeltje zoet.
 19. Geniet vervolgens van de heerlijke appeltaart!
 20. Bewaar wat stukjes over voor de volgende dag……dan lijkt hij nog lekkerder.
 • Schadedekking voor ‘inzittenden’ verhoogd

De verzekerde som van de schadeverzekering voor passagiers in uw auto (in verzekeringsjargon respectievelijk ‘inzittenden’ genoemd) bedroeg tot nu toe € 455.000. Dit bedrag wordt verhoogd tot € 500.000. De jaarpremie bedraagt voortaan € 54,45. Uiteraard ontvangt u hierover de vertrouwde pakketkorting.

 • Aanpassingen in de polisvoorwaarden per 1 januari 2021

Zoals u in de inleiding van deze nieuwsbrief heeft kunnen lezen hebben wij de afgelopen maanden benut om enkele ‘ijskast’-projecten op te pakken. Zo hebben wij al onze polisvoorwaarden weer eens kritisch tegen het licht gehouden en waar nodig aangepast. Deels heeft dat te maken met technische ontwikkelingen (denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen); daarnaast stuitten wij de afgelopen jaren in de dagelijkse praktijk ook op zaken die onduidelijk vermeld staan. Bovendien zijn er veranderingen in wet- en regelgeving waarmee rekening gehouden moet worden. We hebben daarom zowel dekkingswijzigingen als tekstuele correcties doorgevoerd. Hieronder staan de belangrijkste (dekkings)wijzigingen.

Algemene voorwaarden
De herinneringstermijnen rond premiebetaling zijn duidelijker vastgelegd.

Opstalverzekering
De dekking voor asbest is gewijzigd, rekening houdend met de wettelijke bepalingen. Zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s zijn opgenomen in de dekkingsomschrijving. De termijn voor garantie tegen onderverzekering is verlengd naar 120 maanden.

Inboedelverzekering
Zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s zijn opgenomen in de dekkingsomschrijving.
De termijn voor garantie tegen onderverzekering is verlengd naar 120 maanden.

Aansprakelijkheidsverzekering
De begripsomschrijving van verzekerden is verduidelijkt.
Aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door een drone tot maximaal 25 kg is voortaan meeverzekerd.

Personenautoverzekering, Motorfiets- en scooterverzekering & Kampeerautoverzekering
De bonusbeschermer kan niet meer worden meeverzekerd.

Oldtimerverzekering
Toegevoegd dat de oldtimer alleen voor recreatie en/of hobby gebruikt mag worden.

Ongevallenverzekering
De begripsomschrijving van verzekerden is verduidelijkt.
Offpisteskiën, zweefvliegen en kitesurfen zijn toegevoegd als risicosporten.

Reisbagageverzekering
De begripsomschrijving van verzekerden is verduidelijkt.
De lijst van bijzondere sporten is verduidelijkt.

Bijzondere reiskostenverzekering verzekering in het buitenland
De begripsomschrijving van verzekerden is verduidelijkt.
De lijst van bijzondere sporten is verduidelijkt.

Al onze nieuwe voorwaarden en uitgebreide toelichting op de wijzigingen kunt u vanaf 14 december vinden op onze website www.primavoorelkaar.com. Wilt u een set nieuwe polisvoorwaarden op papier? Laat het ons weten dan ontvangt u deze per omgaande.

U bent verplicht elk verschuldigd bedrag dat wij u in rekening brengen op de premievervaldatum bij vooruitbetaling te voldoen. Dan wel, indien daarvoor een ander tijdstip is aangegeven, vóór dat tijdstip te voldoen.

Als u dit nalaat dan hanteren wij de volgende herinneringstermijnen:

-              1e herinnering: 20 dagen na de vervaldatum

-              2e herinnering: 40 dagen na de vervaldatum + € 10,- aanmaningskosten;

-              3e herinnering: 60 dagen na de vervaldatum + verhoging aanmaningskosten naar € 20,- en opschorting van de dekking.

Indien u ondanks de aanmaning nog niet betaalt, heeft u geen dekking meer voor betreffende verzekering en voor schade die is veroorzaakt of ontstaan na de 3e herinnering. Een nadere ingebrekestelling is niet vereist. U blijft verplicht het verschuldigde bedrag, vermeerderd met eventuele incassokosten en wettelijke rente, te betalen.

U heeft weer dekking onmiddellijk ná het tijdstip waarop wij het gehele achterstallige bedrag alsnog op onze bankrekening hebben ontvangen. Onze administratie is bepalend voor het tijdstip van ontvangst. Voor schade ontstaan of veroorzaakt in de periode dat u geen dekking had, wordt de dekking niet hersteld.

Indien u nog premie of kosten aan ons moet betalen en wij moeten een schade aan u betalen, dan kunnen wij de premie of kosten van het schadebedrag aftrekken.

Aevitae maakt op 12 november de premie van uw basisverzekering voor 2022 bekend.
In de loop van de die dag kunt u die lezen op: www.aevitae.com/eucare.Er veranderd dit jaar qua voorwaarden niet erg veel.
Wilt u zien wat er wijzigt ga dan naar www.aevitae.com/2022.