De drijvende krachten achter Prima voor elkaar zijn Hans en Kees van Klaarbergen.

Het is hen gelukt om samen met een groep enthousiaste, deskundige en betrokken medewerkers van Prima voor elkaar en Dominass twee krachtige bedrijven te maken. Inmiddels telt het assurantiekantoor 26 gekwalificeerde medewerkers.
De stijl van Prima voor elkaar kenmerkt zich door een directe en persoonlijke benadering en een snelle financiële afwikkeling. Dat betekent bijvoorbeeld dat een schade wordt uitgekeerd op de dag dat het schadebedrag bekend is. Elk jaar ontvangen alle relaties een actueel overzicht van hun verzekeringspakket.


Kwaliteit

Particulieren kunnen zich op tal van manieren verzekeren. Vaak is men echter onvoldoende op de hoogte van de verschillen in kwaliteit en dienstverlening om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Voor assurantieadvies kunt u terecht bij gekwalificeerde A en B kantoren of bij een "gevolmachtigd" kantoor.

Maar waar krijgt u het meest professionele, betrouwbare en onafhankelijke advies? Sommige mensen kiezen voor het assurantiekantoor op de hoek om een aantal losse verzekeringen af te sluiten. Anderen doen liever rechtstreeks zaken met een verzekeringsmaatschappij, vanuit de gedachte dat ze zo voordeliger uit zijn."
"Dat zou je inderdaad mogen verwachten" zegt Van Klaarbergen. "Toch blijkt bij een vergelijking van de totaalbedragen dat ons totaalpakket vrijwel altijd aanmerkelijk goedkoper is. Het aanzienlijke prijsverschil wordt veroorzaakt door onze totale -en dus efficiënte- aanpak en door de verzekeringsresultaten van de groep particulieren en ondernemers die bij Prima voor elkaar zijn verzekerd. Ons advies wordt gegeven op basis van ongebonden selectieve bemiddeling. Het ongebonden houdt in de we geen directe financiële banden hebben met één of meerdere verzekeraars. Selectief duidt op onze bewuste keuze om met slechts een beperkt aantal risicodragers samen te werken.

Sinds 2008 is Prima voor elkaar als een zogenaamd "gevolmachtigd" kantoor ingeschreven bij de AFM. Vanaf 1-1-1012 zijn de volmacht activiteiten op verzoek van de Autoriteit Financiële Diensten ondergebracht in een aparte juridische eenheid: HK Assuradeuren BV. HK Assuradeuren kan in goed overleg met de de verzekeringsmaatschappijen London, Europeesche, Avéro Achmea, ARAG en DAS zelfstandig premies, en voorwaarden bepalen en polissen opmaken. Ook alle schades worden door daar afgewikkeld. Een extra waarborg voor kwaliteit.

De zelfstandige positie van Prima voor elkaar in combinatie met HK Assuradeuren heeft verschillende voordelen voor de daar verzekerde relaties. "Bij ons gaat het allereerst om de belangen van onze relaties en niet om het realiseren van een zo hoog mogelijke winst", beklemtoont Van Klaarbergen. "Dat blijkt uit het feit dat we bovenop de toch al concurrerende premies ook nog eens een jaarlijks terugkerende pakketkorting uitkeren. We werken vanuit de "win-win gedachte", waarbij zowel de verzekerde, als de risicodrager en de adviseur aanwijsbaar voordeel hebben. Op een coöperatieve basis willen we met onze relaties werken aan een gedeeld voordeel".
Daarin hebben Hans en Kees van Klaarbergen van Prima voor elkaar, verzekeringsspecialist voor de Neder-Betuwe en Lienden, helemaal gelijk. Maar als vervolgens de eerste overgestapte Betuwenaren zich verbazen dat het echt zo werkt, gaat het als een lopend vuurtje.
Het avontuur dat in 2007 begon met de introductie van de eerste regionale zorgverzekering in Nederland rolt zich nu verder uit met de voordelen van bedrijfscollectiviteiten en creatieve zorgoplossingen.

Lees hier het hele interview