Lees hier Prima verhalen

        De échte verhalen van onze klanten

Wat vinden klanten van de uitgebreide Prima voor elkaar zorgverzekering die speciaal is samengesteld voor de inwoners van de Betuwe? Via onze Bel & Vertel actie vertelde onze verzekerde over onze betrokkenheid en persoonlijke aanpak.
Samen zorgen voor zekerheid!
Lees hieronder onze Prima verhalen.

Ook nog eens korting in de speelgoedwinkel

“Wij zaten eerst bij een andere maatschappij. We betaalden altijd veel premie voor mijn man gezien zijn chronische situatie. We stapten over naar Prima voor elkaar: iemand kwam langs en maakte vervolgens een offerte op maat. Er werd goed gekeken naar ons gezin met een meisje van zes en die chronische achtergrond van mijn man. Wat is dan verstandig? Wat past het beste? Als je vragen hebt, krijg je altijd een duidelijk antwoord. Wat ik ook super vind, is dat je een bedrag terugkrijgt als je geen schade hebt gereden. Bij onze vorige verzekeraars heb ik nog nooit een bedrag ontvangen. En wat ik tot slot ook nog wil vertellen, is dat je elk jaar die kortingsbonnen krijgt! Dat doen anderen verzekeringsmaatschappijen niet hoor, nog nooit gehoord. Het is toch leuk dat je als klant van Prima voor elkaar naar de lokale speelgoedwinkel gaat en dan korting krijgt op je aankoop.”

- Mevr. Bron uit Opheusden

Uitleggen in Jip & Janneke taal

“Ik ben wel een beetje een paniekvogel. Afgelopen zomervakantie heb ik één week voor ons vertrek nog gebeld met Prima voor elkaar over de reisverzekering. Heb ik echt wel alles? ‘Ja, alles is goed geregeld’, stelden ze me gerust … Wij waren lang niet op vakantie geweest. We hadden al veel verzekeringen bij Prima voor elkaar lopen, behalve dan de reisverzekering. In Jip & Janneke taal leggen ze de dingen uit, dan snap je het gewoon goed. Ze dachten echt mee: heb je wel werelddekking nodig? Nee, want we gaan naar Italië. Neem je rare bagage mee? Gaan jullie duiken of skiën? Hoe zit het met pechhulp? Bij Prima voor elkaar zullen ze niet onnodig de premie ophogen. Daarnaast zijn de medewerkers erg vriendelijk, het zijn allemaal hele normale mensen. Dat is prettig. En als ze druk zijn en je beloven terug te bellen, dóen ze dat. Ook nog op dezelfde dag!”

- Monique van Os uit Lienden

Om de hoek

“Dichterbij bij huis kun je het niet treffen. Prima voor elkaar zit om de hoek. Dit is stukken gemakkelijker dan eerst. Toen hadden we de verzekeringen in Hoevelaken lopen. Sinds één jaar zijn we hier klant. De service vind ik gigantisch goed en de mensen zijn zo vriendelijk. Ze bellen direct terug als er iets is. Bij de vorige verzekeraar moest ik altijd heel lang wachten aan de telefoon. Dus ja, zo lang het goed blijft gaan, blijf ik zeker weten klant bij Prima voor elkaar.”

- Dhr. J. van Dam, Kesteren

Tijdens hun vaste sportmiddagje lossen ze het op

“Ik ben al langer dan 20 jaar klant bij Prima voor elkaar. Eerst waren ze heel klein en richtten zich op predikanten. Nu zijn ze groot geworden en nog steeds is het persoonlijk, net als toen. Dat is echt hun kracht. En de communicatie met de klant is alleen maar sterker geworden. Ze doen leuke acties, zoals deze Bel & Vertel. Mooi dat ze daar ruimte aan geven. Je hoeft maar te bellen of te mailen en je krijgt antwoord. Zo kochten we een keer een auto en vergaten die te verzekeren, terwijl we al onderweg waren. We belden Prima voor elkaar op op een vrijdagmiddag. We weten dat ze dan sporten, maar het was geen enkel probleem! Het werd direct voor ons opgelost en wij konden onze rit vervolgen…”

- Tineke van Eldik uit Kesteren

Zij doen echt hun naam eer aan

“In 2015 kreeg ik borstkanker waarvan ik nu genezen ben. Mijn leven hing wel even aan een zijden draadje met een tumor van 5 bij 5 cm. Na twee keer chemo viel mijn haar uit. Ik had een pruik nodig. Eén belletje naar Prima voor elkaar en ze hebben alles voor me geregeld. Dit was echt grandioos. Ik moest zelf wat bijbetalen aan de pruik, dat was alles. Verder heb ik ook nog verschillende botbreuken gehad, heupoperaties en ik heb reuma en suiker. Misschien niet zo’n positief verhaal, maar ik wil delen dat Prima voor elkaar echt hun naam eer aan doet; alles is er prima voor elkaar en ze zijn goed voor hun klanten. Ik heb alleen maar goede ervaringen met ze opgedaan.”

- Mevr. Peters uit Opheusden

Wat zij betekenen voor kerkelijke instanties

“Ik ken Prima voor elkaar van onze verzekeringen, van de waardebonnen en van het dorp. Maar wat ik vooral bijzonder vind, is wat ze voor de kerkelijke instanties zoals De Voorhof in Kesteren betekenen. Prima voor elkaar pakt als lokaal bedrijf het hele logistieke gedeelte van de Kerkbalans op. Dat is de jaarlijkse bijdrage van de leden van de kerk. Dit zit in enveloppen. Dit hele traject doen ze moeiteloos voor ons én ook nog eens goed. Dit waarderen wij heel erg.”

- Mevr. van de Pol uit Kesteren

Je bent géén nummer.

“Ik heb vorig jaar een aanrijding gehad. Mijn auto was helemaal total loss en ik was behoorlijk geschrokken. Mijn man was die dag niet thuis, ik had er gewoon best wel stress van. Prima voor elkaar regelde alles gelijk heel netjes en goed. Wat ik helemaal fijn vond, is dat een medewerker me ’s avonds nog even opbelde. Gewoon om te vragen hoe het met me ging. Dan weet je; je bent hier géén nummer… Ze zijn heel erg betrokken. Die service van Prima voor elkaar is heel erg fijn.”

- Marjan Willemsen uit Kesteren

Ze zijn ook nog eens concurrerend

“Ik vind Prima voor elkaar verschrikkelijk goed. Je kunt altijd bellen, je krijgt altijd antwoord. Ik zat eerst bij een andere maatschappij. Ik ben toen met het hele spulletje naar het kantoor van Prima voor elkaar gegaan en ze hebben alles uitgezocht. Ze zijn nog concurrerend ook, want ik ben nu goedkoper uit dan voorheen. Het lijkt allemaal gunstig, het is ook nog eens echt waar allemaal.”

- Dhr. Tetteroo uit Lienden

Garage direct op de hoogte van reparatie

“Wij vinden het prettig om verzekerd bij ze te zijn. De lijnen zijn kort en je krijgt de juiste persoon aan de lijn. Ik had een keer een ongeluk. Het invullen op de achterkant van het schadeformulier ging verkeerd. Ik zat vervolgens met de juiste persoon van Prima voor elkaar aan tafel, die alles regelde. Direct werd de garage op de hoogte gesteld over de reparatie die volgde; dat soort dingen. Ik hield daar een heel goed gevoel aan over. De zorgverzekering vinden wij overigens de belangrijkste verzekering. Hoe het precies zit met die verzekering weten ze ook goed uit te leggen.”

- Dhr. Roelofsen uit Kesteren

PVE keerde direct uit na inbraak én luisterde naar mijn verhaal

“Vorig jaar aan het eind van de pluktijd is onze hele schuur opengebroken. Alles was weggehaald! Ik kon direct bij Prima voor elkaar terecht om één-op-één mijn verhaal te doen en alles uit te leggen. Wat heel erg bijzonder is, is dat er direct een bedrag is uitgekeerd en wij gelijk nieuwe spullen konden bestellen. Zonder dat er eerst een schade-expert of rapport werd opgemaakt… Ze keerden gelijk uit, dat was zo fijn. En dat ik mijn verhaal er kon doen. Ik ben me lam geschrokken. Want ze zijn aan je spullen gekomen, dat is niet niks. Daarom wil ik Prima voor elkaar bij deze in een positief daglicht zetten.”

- Jacqueline van Dam uit Kesteren

Op een mooie manier autoschade opgelost

“Wij vinden Prima voor elkaar een zeer goede organisatie. Wij hadden schade aan de auto en het ging om de schuldvraag. Prima voor elkaar heeft ons erg goed geholpen en het op een hele mooie manier voor ons opgelost. Er zijn zelfs nog videobeelden bij de Spar opgevraagd. Wij hadden er totaal geen omkijken naar. Ze hebben alles geregeld en het schadebedrag is netjes aan ons overgemaakt. Wij hebben alles bij Prima voor elkaar lopen, behalve de zorgverzekering. Ik hoop verder natuurlijk nooit gebruik van ze te hoeven maken….”

- Johan Plattel uit Kesteren

Ik ben niet mijn no-claim kwijt

“Deze actie vind ik een mooi initiatief, maar al vaker ben ik blij met Prima voor elkaar hoor. Vorig jaar had ik mijn nieuwe auto in Tiel geparkeerd. Iemand reed er tegenaan en liet een briefje achter. Met helaas een vals telefoonnummer bleek later. Bij Prima voor elkaar hebben ze een en ander op papier gezet. Zonder dat ik mijn no-claim ben verloren, is mijn schade opgelost en mijn auto gerepareerd. Ik vond dat zo ontzettend fijn en daarom alleen al wil ik dit verhaal graag delen met andere mensen. Wat ik tot slot ook heel prettig vind, is dat Prima voor elkaar zo dichtbij huis is, er is helemaal geen drempel.”

- Mevrouw Coutinho uit Ochten

Ik voelde me zó gelukkig

“In 2015 werd ik ernstig ziek. Ik had toen nèt gekozen voor Prima voor elkaar en er een ziektekostenverzekering afgesloten. Het bleek dat verschillende dingen niet vielen onder de voorwaarden van mijn zorgverzekering. Toch regelden ze bij Prima voor elkaar dat ik bijvoorbeeld met de taxi naar het ziekenhuis werd vervoerd en heel vaak naar de fysio kon. Al die kosten zijn allemaal vergoed. Ik was zó gelukkig toen. Je hebt al heel veel zorgen aan je hoofd. Er viel nu een hele zorg weg, omdat ik me over het financiële stuk niet druk hoefde te maken. Ze hebben me volledig ontlast. Vergeet niet; ik was net overgestapt toen dit met mij gebeurde. Ze kenden me daar helemaal niet en hebben me zo goed opgevangen. Daarom wil ik dit graag delen en nu ik het weer vertel, word ik er weer emotioneel van.”

- Jan Warrink uit Kesteren

Ze maken werk van hun zorgcampagnes

“Ik wil mijn verhaal delen omdat ik zeer tevreden ben over de manier van werken van Prima voor elkaar. Zij blinken absoluut uit in persoonlijk contact. De lijnen zijn kort en ze zijn helder in hun antwoorden. Ook komen ze hun afspraken na. Bovendien vind ik het belangrijk dat je probeert om zoveel mogelijk zaken in je eigen omgeving te zoeken, dus ook verzekeringen. Hun december-acties en zorgcampagnes van vergelijken van polissen vind ik ook altijd erg goed. Ze maken er ieder jaar echt werk van.”

- Corry van Rheenen uit Kesteren

Het zijn ménsen, het is geen bedrijf

“Tot afgelopen mei had ik nooit schade. Toen werd ik aangereden in het dorp door iemand anders. Ik hoorde helemaal niks van de tegenpartij. Later heb ik zelf maar een letselschade-bedrijf ingeschakeld. Hoe Prima voor elkaar als mijn verzekeraar zich hierin opstelt, is fantastisch. Ze bellen bijna elke week even op om te vragen hoe het met me gaat. Als ik weer eens naar het ziekenhuis moet, weten ze dit en nemen dan even contact met me op. Er is namelijk een breuk geconstateerd en ik zit nog steeds in de medische molen. Zo ga ik in december opnieuw naar het ziekenhuis nu voor een second opinion. Dit hele gebeuren loopt dus nog steeds na al die maanden. Maar de mensen van Prima voor elkaar zijn heel betrokken, dat doet me goed. Het zijn daar ménsen, het is geen bedrijf.”

- Marina Heijkoop uit Kesteren

Terug in Nederland was de camera al besteld en vergoed

“Ik ben onlangs naar Canada gegaan op familiebezoek. Ik had een nieuwe camera bij me, geleend van mijn schoonzoon. Natuurlijk was ik daar erg zuinig op, de hele reis hing deze om mijn nek. In Toronto ging het mis omdat ik even de camera aan mijn koffer vastzette om mijn zware koffer de trappen op te sjouwen. Toen ik erachter kwam, ben ik in een noodgang nog op zoek gegaan. Ik vond wel de hoes, maar geen camera… Dit was dus een hele vervelende binnenkomer zo. De volgende dag heb ik Prima voor elkaar gebeld, want daar loopt mijn reisverzekering. Ze hebben mijn verhaal direct opgepikt en zijn aan de slag gegaan. Ik kom twee weken later terug in Nederland en precies dezelfde camera was al door ze besteld én het geld lag klaar. Ik hoefde alleen € 50,- zelf te betalen. Fantastisch! Dan weet je waar je terecht komt bij Prima voor elkaar; ze staan je daar aan alle kanten bij.”

- Dhr. A.E. van der Voet uit Ochten

De hele begeleiding is gewoon super

“Ik ben dubbel en dwars tevreden over Prima voor elkaar. Dan heb ik het vooral over de service en betrokkenheid van de medewerkers en ook de directie. De moeite die ze voor je doen; ze doen alles zo goed mogelijk én zo goedkoop mogelijk voor jou. Wij hadden eens schade aan de caravan. Die taxateurs maakten er toen een rommeltje van. Prima voor elkaar heeft er vervolgens voor gezorgd dat er een andere taxateur aan te pas kwam. Die hele afwikkeling van de schade is heel goed opgelost door Prima voor elkaar. Hun begeleiding is gewoon super.”

- Dhr. P. van Zetten uit Kesteren

Ze geloven mij op mijn woord

“Wij waren laatst in Israël en Jordanië. Op de allerlaatste avond is mijn filmcamera ontvreemd met ál onze filmopnames van die vakantie. Enorm balen natuurlijk. We hebben geen aangifte gedaan, want dat lukte niet vanwege de vertrektijd van ons vliegtuig. Ik heb de volgende dag Prima voor elkaar gebeld, meer om ze te informeren want ik wist dat ik geen poot had om op te staan zonder aangifte. Prima voor elkaar gaf aan toch alles op te sturen zodat ze het konden vastleggen in het dossier. Wat schetst mijn verbazing? De volgende dag staat er een bedrag op mijn rekening! Wat was ik blij verrast, geweldig. Dit gaf mij zo’n super goed gevoel. Ze geloven mij op mijn woord. Daarom vertel ik dit verhaal aan zoveel mogelijk mensen. Vaak hoor je iets als het niet goed gaat, ik laat graag horen als het wél goed gaat.”

- Dhr. Brouwer uit Lienden

Uiterst gastvrij ontvangst op kantoor

“Een jaar of vijf nu hebben we alles aan verzekeringen lopen bij Prima voor elkaar. Ik ben dik tevreden, kan niet anders zeggen. Als ik iets voorleg, wordt het prompt geregeld. En als een medewerker iets niet direct kan oplossen, bellen ze de volgende dag netjes terug. In die jaren heb ik wel eens schade aan mijn auto gehad of iets rondom mijn zorgverzekering. Geen enkel probleem was er. Ik ben ook enkele keren persoonlijk op hun kantoor in Ochten geweest. Het ontvangst is er uiterst gastvrij, opvallend hartelijk. Dus als het zo blijft functioneren als nu heb ik geen enkele behoefte om te switchen.”

- Dhr. W.A. Vilijn uit Lienden

Eén belletje en mijn man kreeg een windjack

“Mijn man was twee jaar geleden appels aan het plukken. Hij had toen van die mannen gezien in die speciale Prima voor elkaar knalblauwe windjacks. Dát leek ‘m ook ideaal; niet te dik en niet te dun, maar zo’n jack die de wind tegenhoudt. Ik heb toen met Prima voor elkaar gebeld en mijn verhaal gedaan. Kees van Klaarbergen vroeg naar zijn maat en ja die hadden ze precies nog liggen! Binnen een half uur na mijn belletje werd de jas bezorgd. Mijn man is er nog altijd dankbaar voor en draagt ‘m graag. Nu hangt ‘ie in de kast, maar in de lente of herfst is dit gewoon een hele fijne jas. Dit verhaal wil ik graag delen, want we vinden het erg bijzonder hoe Prima voor elkaar reageerde op ons belletje.”

- Corry Vaandering uit Ochten

We wisten niet wat je moet doen

“Prima voor elkaar is een prima onderneming. Mijn man kwam ruim twee jaar geleden in het ziekenhuis in het buitenland terecht. Dat was de allereerste keer voor ons. We wisten helemaal niets. Je weet niet goed wat je moet doen in zo’n situatie. Prima voor elkaar heeft toen alles voor ons geregeld. Ze hebben ons écht heel goed geholpen. Wij hebben totaal geen klagen.”

- Mevr. Klop uit Ochten

Echt topservice daar

“Ik wil even zeggen dat ik de service van Prima voor elkaar TOP vind. Enkele weken geleden had ik een botsing. Ik dacht gelijk: en nu? Ik nam contact op met Prima voor elkaar en we zijn er samen uitgekomen. Mijn auto was nog niets eens gemaakt of ik kreeg het schadebedrag al gestort op mijn bankrekening. Vervolgens is mijn auto keurig gemaakt. Echt een topservice daar.”

- Dhr. A. Huibers uit Ochten

Ze hebben feeling met het dorp

“Sinds ze het Beachtoernooi in Ochten zijn gaan sponsoren, ben ik klant bij Prima voor elkaar geworden. Voor wat, hoort wat toch? Prima voor elkaar is erg actief in het dorp. Overal doen ze aan mee en staan er open voor. Als wij vanuit het Beachtoernooi iets hebben verzonnen, zijn ze altijd enorm welwillend om te participeren. Ja, ze hebben echt feeling met het dorp. Ook als particulier ben ik erg tevreden over Prima voor elkaar als mijn verzekeringsmaatschappij. Van alle kanten niets dan lof.”

- Dhr. D. van Eldik uit Ochten