bij-mammalou-4-van-4

“Winkel groeit nog steeds ondanks start in crisistijd”

 

“We hebben even getwijfeld of we voor een dorp of de anonimiteit van een stad zouden gaan. Uiteindelijk kozen we voor het centrum van Kesteren. Natuurlijk kopen mensen online, tenzij zij het dichtbij ook kunnen vinden, is onze overtuiging. We hebben onderzoek gedaan en kwamen tot de conclusie dat mensen graag een kinderkledingwinkel in de buurt willen. Er is koopkracht in dit dorp én daarnaast zie je het aantal huizen met veel eengezinswoningen toenemen.

Iedereen is uniek

Wij zijn midden in de crisis begonnen met de winkel. Het was altijd wel een droom van mij om iets voor mezelf te beginnen, alleen wat, dàt wist ik niet. Tot wij zelf kinderen kregen. Ik merkte dat de kleding bij onder meer H&M en HEMA heel leuk is hoor, maar alle kids liepen allemaal in precies hetzelfde tenue. Elk kind is uniek, dus wilde ik ook meer unieke kleding voor mijn kinderen. En zo is het idee ontstaan om een winkel in vlotte kinderkleding te beginnen. Mijn man noemde mij vroeger altijd liefkozend Mammaloe. En de beginletters van de namen van onze kinderen zitten in de naam van de winkel. Dat vind ik ’n mooie gedachte. We doen dit samen met het gezin. Zo hebben onze kinderen de feestelijke openingshandeling sámen met de burgemeester destijds ook mogen doen.

Gunfactor

De winkel loopt goed. We zijn pas ‘n kleine drie jaar bezig, maar nog steeds groeiende. Natuurlijk heb je te maken met internet en collega-winkels in de regio. Maar eerlijk gezegd, merk ik daar niet veel van. Je product en service moeten gewoon goed zijn. In een dorp komt er nóg een extra factor ten opzichte van de stad bij: gunning. De mensen moeten je het echt gunnen. Ons motto is ‘goede kleding hoeft niet duur te zijn’. Als een merk niet goed is en we krijgen teveel klachten of de aftersales van het merk is slecht, gooien we het eruit. In een dorp gaat de tamtam snel, dat kun je niet hebben.

“Het klinkt misschien niet zo spannend, maar we weten uit ervaring dat het hier om draait”
Samenwerking belangrijk

Vanaf de start van mijn winkel pak ik alles aan om het samen te doen. Waarom zou je alleen moeten opboksen tegen dingen? Doe het met elkaar. Samen sta je sterker. Zeker in een dorp móet je samenwerken is mijn overtuiging. Zo organiseer ik één keer per jaar een modeshow met lokale ondernemers. De één verzorgt de catering, de ander de brillen en weer een ander de schoenen. Prima voor Elkaar staat ook voor samenwerking. Voor de volle 300% zelfs. Dat gevoel stralen zij erg goed uit. Ja, ik hou ervan.

Over een paar jaar

Mijn droom over vijf jaar is: óf een winkel erbij óf verdieping van ons assortiment. Tegelijkertijd hoeft het niet altijd meer en groter. Vroeger droomde ik van rijk worden, naar Las Vegas of een grote auto. Nu denk ik: als ik maar leuke mensen om me heen heb, een gezond gezin, een winkel, die leuk loopt en een pinpas, die het gewoon doet… Het klinkt misschien niet zo spannend, maar we weten uit ervaring dat het hier om draait. Ons zoontje is ziek en dan heb je andere wensen. Dankzij de fantastische hulp van anderen kom je deze periode door. Naast onze winkel zijn we dus vooral druk met de zorg voor de kinderen. Er blijft dus niet veel tijd over voor hobby’s. Als ik al tijd heb, dan doe graag aan hardlopen, Bootcamp of pak een mooi boek. Heerlijk!”, eindigt Esther.