thomas-van-beek-2-van-4

“Als kleinere winkel moet je je onderscheiden”

 

“De interesse voor de fotografie was er zeker altijd al. En nadat ik eerst verscheidene jaren elders kennis en ervaring heb opgedaan, ben ik in 1999 bij mijn ouders in de zaak gegaan. Zij hebben deze in 1981 opgestart. Begin 2008 hebben mijn vrouw Erika en ik de zaak van hen overgenomen. Samen runnen wij de winkel en doen de inkopen. Daarnaast houd ik me vooral bezig met sociale -, bedrijfs- en schoolfotografie terwijl Erika onder meer de grafische opmaak van de fotoboeken voor haar rekening neemt. Daar is ze gewoon heel goed in.

Persoonlijke drive

Het állermooist aan mijn werk vind ik het persoonlijke contact met de klanten. Het mogen vastleggen van de meest bijzondere momenten in hun leven, zoals een huwelijk of een nieuw leven (New born). Aan de hand van de foto’s kunnen ze nog weer nagenieten, een hele mooie, blijvende herinnering. Een tevreden klant, dààr haal ik mijn voldoening uit. Dat is mijn drive om door te gaan in dit vak.

Vertrouwen uitstralen

Mede door het internet staat onze handel onder druk. Als kleine winkel moet je je dan onderscheiden door persoonlijk contact, het meedenken met je klanten en een stuk service. Je moet ontwikkelingen en trends volgen, nieuwe dingen zoeken. Bijvoorbeeld nieuwe materialen voor het afdrukken van een mooie portretfoto. Canvas kent iedereen wel, maar tegenwoordig behoort een afdruk op leer ook tot de mogelijkheden. Dit geeft absoluut ‘n heel mooi resultaat. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant is altijd een passend product te vinden, of het nu gaat om fotowerk, een camera of een maatwerk (foto)lijst. Wij dragen onze passie én gedrevenheid uit naar onze klanten en dat geeft de klant op haar beurt weer vertrouwen in ons.

Even de accu opladen

Wij gunnen ons ieder jaar zo’n twee weken vakantie. Dan hebben we écht vrije tijd en genieten we met het gezin. Verder kan ik echt genieten van lekker eten met familie of vrienden en heb een passie voor (low en slow) barbecueën. Daarnaast luister ik graag naar oude lp’s. Dit komt weer helemaal terug; echt een revival! Je ziet het, er zijn genoeg leuke dingen te doen naast het werk, alleen de tijd is schaars.

“Dorpen als Kesteren en Opheusden zijn dynamischer. Het zou mooi zijn als hier meer ondernemers komen en daarmee meer levendigheid”
Méér kunnen doen

Wat ik nog graag zou zien is dat Dodewaard meer gaat leven. Omliggende dorpen als Kesteren en Opheusden zijn dynamischer. Het zou goed zijn als er in Dodewaard wat meer winkels zouden komen, die elkaar kunnen versterken. Samen kun je méér doen, dat is zeker!

In de regio speelt Prima voor Elkaar een belangrijke rol. Ze doen echt moeite om ‘het regionaal ondernemen’ te stimuleren, waar zowel ondernemers als consumenten baat bij hebben. Inhakend op hun slogan bieden ze ondernemers zekerheid om bij elkaar te komen en tegelijkertijd hun klanten zekerheid in verzekeringen”, besluit Thomas van Beek.