haarstudio-jose-5-van-4

“Om te weten wat in is, kijk ik naar het voetbalveld”

 

“Ik weet dat ik vier jaar oud was en toen al kapster wilde worden. Al heel jong knipte ik zelf mijn vader en broertje. En nee, ze liepen niet voor schut”, lacht José. “Het zit in je vingers of niet. Natuurlijk ga je daarna bijleren, maar je moet er gewoon wel gevoel voor hebben.” Ze heeft vervolgens haar diploma voor Heren, Dames, Kinderen en Middenstand gehaald. 15 jaar geleden is ze aan de Lingekant van Ochten met haar zaak begonnen waar je terecht kunt (ma, di. en woe. tot 21.00 uur) voor knippen, verven/kleuren, extensions, ofwel mooie nepstaarten en haarmatten…

Verplicht voetbal kijken

“Om bij te blijven, volg ik allerlei cursussen binnen mijn vakgebied en ga regelmatig naar beurzen. En ik kijk naar voetbalwedstrijden op tv met mijn man mee… Om te weten wat ‘in’ is, kijk ik naar de jongens op het veld en niet naar de bal haha. Voetballers zijn qua kapsels trendsettend. Kijk maar naar de invloed van Pellè toen. Je merkt ook dat jongeren nooit de modelboeken inkijken, zij laten zich duidelijk op een andere manier inspireren. De groep 60-plussers kijken nog wel modelboeken in. Deze groep maakt ook vaak nog telefonisch een afspraak. Bijna alle overige afspraken gaan via WhatsApp. Dit werkt ideaal.”

“Al heel jong knipte ik mijn vader en broertje”
Positieve draai

Twee jaar geleden kreeg José een ernstig ongeluk waarbij zij twee benen brak, die allebei in het gips moesten. Om te revalideren moest haar kapsalon noodgedwongen een poos dicht. “Dat was een moeilijk jaar, zowel privé als zakelijk. Je moet vechten om je klanten weer terug te krijgen. Vorig jaar heb ik de haarstudio drastisch verbouwd. Het resultaat is top. Die stap symboliseert voor mij een nieuwe, positieve start. Ik voel me weer superfit. Wat mijn wensen zijn? Gelukkig én gezond zijn. Het klinkt zo cliché, maar ik weet helaas uit ervaring dat het de waarheid is; geld maakt niet gelukkig. Vóór mijn ongeluk was het nooit genoeg. Ik wilde altijd meer, meer, meer. Dat de zaak nu ‘gewoon’ lekker draait, dat de koelkast gevuld is, dat ik gezond ben en lekker met mijn hondje kan wandelen. Dat is alles. Meer heb je niet nodig.”

Vanaf 1 december a.s. krijgt iedere klant een klein presentje vanwege het 15-jarig bestaan!
De polder in

In haar vrije tijd gaat José heel graag de polder in. “Ik heb zelf een Jack Russel en mijn buren hebben een Rottweiler. Die twee samen gaat heel goed. Met beide honden loop ik dan de polder in, lekker langs de Waal. Niet alleen mijn hoofd leegmaken, maar vooral ook heerlijk wandelen om mijn conditie op peil te houden en mijn benen te bewegen.”

“Die verbouwing symboliseert voor mij een nieuwe, positieve start”