leukbloem-en-kado-6-van-7
“We besloten om samen deze winkel te starten. De keuze voor Dodewaard was heel logisch”

 

Monique: “Onze jongste meiden zijn vriendinnen en op die manier kenden we elkaar al. We hebben een periode samengewerkt op de bloemenafdeling van de Coop tot deze hoek in 2014 werd opgedoekt. We werkten heel fijn samen en zochten naar alternatieven toen we onze banen kwijtraakten. Al snel besloten we toen om samen een bloemenwinkel te starten. De keuze voor Dodewaard was heel logisch. Mariska komt hier vandaan en ik woon er inmiddels ook 20 jaar. We zijn een pand gaan zoeken en gestart. We hebben écht een duo-baan samen: de één werkt de ochtend en de ander de middag of andersom. De zaterdag wisselen we af. We gaan samen naar beurzen en maken gezamenlijk alle belangrijke beslissingen. Tussendoor WhatsAppen we soms onze vingers blauw om elkaar op de hoogte te brengen van dingen die spelen…

Kracht van lokale bekendheid

Waar wij om bekend staan, is de diversiteit. We hebben kleine en grote boeketten, schalen, planten, rouw- en bruidswerk, bloemgerelateerde cadeautjes, potterie, bedrijfsarrangementen en koffie- en theecadeautjes. Onze kracht hiernaast is onze bekendheid. Omdat je jaren in de plaatselijke supermarkt hebt gewerkt, ken je veel mensen. Je familie, vrienden; iedereen woont er. Veel klanten zijn meegegaan en we hebben dit bestand nog verder weten uit te bouwen. Ook zit onze kracht in de versheid van de bloemen. Wij gaan namelijk twee à drie keer per week naar de veiling afhankelijk van de vraag. Daarnaast doen we veel op bestelling. Als iemand iets speciaals zoekt, zijn we in staat snel te leveren omdat we vaak op de veiling komen. Qua planten hebben we een klein assortiment, maar wel vaak wisselend. Dat vinden de mensen ook fijn.

“Tussen de drukte door WhatsAppen we soms onze vingers blauw om elkaar op de hoogte te houden”
Samenwerking is lastig

Dodewaard is een kleine gemeenschap van circa 5.000 inwoners. Er is hier weinig detailhandel. Qua samenwerking valt er misschien wel meer uit te halen, maar er is gewoon niet zo veel. De contacten met de lokale ondernemers zijn goed, maar om echt samen dingen tot stand te brengen is volgens ons lastig. We zijn wel aan het overwegen om lid te worden van de plaatselijke ondernemingsvereniging. Daar moeten we ons nog even in verdiepen…We hebben wel de Ondernemersavonden van Prima voor Elkaar bezocht. Die avonden spreken ons heel erg aan. De mensen bij Prima voor Elkaar zijn enthousiast en ondernemend. Wij doen met de bloemwinkel voor de tweede keer mee aan de waardebonnenactie, puur vanwege onze naamsbekendheid. Wij zitten naast de Action, die winkel heeft duidelijk ‘n regionale aantrekkingskracht. Het is leuk als mensen buiten Dodewaard vanwege de herkenning van ons logo in het bonnenboekje even naar binnenlopen. Het blijft natuurlijk lastig meetbaar, maar naar ons gevoel helpt het altijd om je logo te laten zien.

“De contacten met lokale ondernemers zijn goed, maar echt samenwerking is lastig. Er is hier weinig”
Even shoppen

Wat wij doen om te ontspannen naast onze drukke winkel? Mariska vindt het heerlijk om te shoppen met haar twee meiden en een avondje voor de tv met haar gezin. Ik houd ervan om met vrienden lekker uit eten te gaan of ‘n grote stad te bezoeken. Met drie dochters is winkelen natuurlijk erg geliefd”, verklapt Monique.