tierelantijn-2-van-6

“Meer originele spullen waar een verhaal achterzit”

 

“Ik ben deze winkel in mijn eigen woonplaats begonnen omdat ik de woonbranche heel leuk vind. Vanaf mijn 20ste ben ik toevallig in dit wereldje gerold. Achteraf was ik vroeger altijd al wel bezig met de kamer veranderen en interieur. Toch droomde ik er als kind van om later dierenarts te worden. Dat leek me geweldig, maar de exacte vakken lagen me niet zo…

Uit het buitenland

Het onderscheidend vermogen van Tierelantijn zit ‘m erin dat wij áltijd op zoek zijn naar aparte en originele dingen, zowel oud als nieuw. Wij bewandelen niet de standaardweg. Ik haal veel uit België, daar zijn nu eenmaal veel leuke, andere dingen te halen. Ook komen veel spulletjes uit landen als India en Nepal. Wij werken bewust met kleine merken en kleine leveranciers. Die zijn betrokken en kennen het verhaal achter de spullen, bijvoorbeeld waar de spullen voor zijn gebruikt. De klant, maar óók wij vinden dit heel erg interessant.

Flinke groei

In 2014 hebben we onze winkel drastisch omgegooid inclusief een flinke metamorfose. Vanaf dat moment kozen we voor een ander inkoopbeleid; geen standaardartikelen, maar originele spullen van kleine leveranciers. Mensen vinden het niet leuk om dezelfde spullen als de buren te hebben staan. Dat gevoel leeft nu eenmaal. Daarnaast is onze service ook kenmerkend voor ons. Hier mogen mensen de spullen op zicht uitproberen. Ik ben ervan overtuigd dat je door deze laagdrempelige manier meer verkoopt, ook al is het heus wel eens misgegaan hoor.

We hebben een eigen pand op ‘n perfecte locatie: Tierelantijn zit op een mooi punt in Opheusden. Men komt uit de omliggende dorpen ook hierheen. Een vestiging erbij? Nee, dat zeker niet. Als je meer filialen hebt, wordt je steeds meer een manager, sta je minder op de winkelvloer en heb je dus minder contact met mensen. Dat zou ik nooit willen. Ook onze webshop is eruit gedaan. Dit was veel te druk naast de winkel. Bovendien merk ik dat klanten de spullen willen zien en het verhaal willen horen. Ze willen de spulletjes ook even kunnen vasthouden. Voor ons is internet dan ook geen bedreiging.

“Mensen vinden het niet leuk om dezelfde spullen als de buren te hebben staan. Dat gevoel leeft nu eenmaal”
Op het voetbalveld

Wij zijn gelukkig zoals het nu gaat; een winkel die lekker loopt en vrije tijd voor het gezin waarvan onze oudste net naar de middelbare school gaat. Samen met onze kinderen van 9 en 12 jaar kamperen we graag. Daarnaast ben ik ook nog leider en trainer van de E2 van mijn zoontje, die op voetbal zit bij DFS. Dat is erg leuk om te doen. Zelf ben ik ’n liefhebber van hardlopen. Hoe ouder je wordt, hoe meer ellende je om je heen hoort… Genieten, bewust tijd vrijmaken én gelukkig blijven. Daar gaat het om.”

Stapje meer

Ik vind het tot slot mooi om te zien hoe Prima voor Elkaar van een standaard product – verzekeringen – iets bijzonders heeft gemaakt. Als organisatie staan zij mooi in het leven door diverse verenigingen zo fantastisch te ondersteunen. Hoe ze zich in de markt zetten, doen ze goed en voelt ook goed. Prima voor Elkaar is altijd bereid nèt een stapje meer te zetten”, besluit Bert gedreven.