tuincentrum-v-ingen0018
“Wij onderscheiden ons door niet met iedereen mee te hollen”

 

“Tuincentrum van Ingen is ontstaan vanuit de bloemenwinkel van onze ouders. Aan de overkant kwam een boerderij met land vrij. Daar zijn wij met de teelt van bloemen en planten begonnen. Wij onderscheiden ons door juist niet met iedereen mee te hollen. We gaan niet mee met de massa, maar volgen onze eigen visie. Wij hebben een eigen blik op trends. Daarnaast leggen wij de focus op aandacht. Echt aandacht voor de klanten. We hebben veel vaste klanten opgebouwd: je weet wie ze zijn en wat ze graag willen. Als ze binnenkomen om een plantenbak te vullen, weet je precies wat bij ze past bijvoorbeeld. Dat pure dorpse gevoel willen wij creëren.

Laagdrempelig concept aanbieden

Ik heb een bloemistenopleiding gevolgd, dus de interesse voor het vak is er altijd geweest. Mijn vader opperde of ik niet een eigen tuincentrum wilde starten. Het helpen van de klanten is ontzettend leuk werk. Het persoonlijke contact is fijn. Bovendien is het een gezond beroep. Wat wil je nog meer? Wat mij betreft, gaan we zo de komende jaren verder. Ik heb geen ambities in de zin van een vestiging erbij. Wat ik een hele mooie uitdaging vind voor de komende jaren is om jonge mensen te motiveren om in hun tuin te werken. Tuinieren is beweging: tuinieren is gezond en leuk. Hoe kun je ze motiveren om in hun eigen tuin lekker bezig te zijn? Tegenwoordig zie je veel strakke tuinen met grind en tegels. Dat is toch wel minder gezond en groen… De jongeren van 20 tot zo’n 35 jaar weten lang niet altijd hoe je een tuin netjes en mooi moet houden. Wij willen straks een kant-en-klaar concept aandragen. Dit moet een gemakkelijk, laagdrempelig concept zijn. Dit gaan wij via de digitale snelweg aanbieden, want op die manier zul je deze groep bereiken.

Meedoen op lokaal niveau

Als regionale ondernemer vind ik samenwerken heel erg belangrijk. Wij doen als tuincentrum dan ook bijna overal aan mee. Wij willen graag ons steentje bijdragen aan lokale initiatieven. Zo organiseren wij bijvoorbeeld zelf onze Ladies Night of ons jaarlijkse Tuinplein in het voorjaar, waar allemaal lokale ondernemers staan.

Ooit ruimte voor creatieve hobby’s

Wij hebben vooral seizoensmatig werk. Dat betekent dat je van maart tot en met juni erg druk bent. Dat is ons topseizoen en dan is er amper vrije tijd. Nu is het wat rustiger. Dan geef ik graag les op de hondenclub of ga lekker sporten. Vanzelfsprekend ben ik ook graag aan het tuinieren… Als ik veel vrije tijd over zou hebben, dan zou ik eens creatieve dingen willen doen, zoals tekenen, schilderen of fotograferen. Ach, dat komt ooit wel!

Tot slot is mijn wens vooral om gezond te blijven. Dat je alles zelf kunt en niet afhankelijk moet worden van anderen. Ik zie bijvoorbeeld om me heen wat stress met je kan doen, dat is niet prettig. Dus lekker bezig zijn, gezond blijven en zo veel mogelijk zelf kunnen blijven doen. Dan ben ik tevreden.”

“Hoe kun je ze motiveren om in hun eigen tuin lekker bezig te zijn?
Tegenwoordig zie je veel strakke tuinen met grind en tegels”