van-arkelen-1-van-4

“Over tien jaar zit ik nog steeds met mijn winkel in Kesteren”

 

“Als jong ventje droomde ik er niet per se van om later een eigen fietsenwinkel te starten. Toch kreeg ik steeds meer en meer belangstelling voor fietsen. De fiets is natuurlijk een enorm mooi en leuk product. Je kunt mensen écht blij maken met een fiets. Daarom heb ik ervoor gekozen de zaak over te nemen. Ik doe hier alles: van verkoop tot reparatie en service. Door het woon-werkverkeer is een elektrische fiets heel erg populair op het moment. Het geeft een goed gevoel aan zo’n mooi product bij te dragen. Zelf ben ik ook weg van fietsen natuurlijk…Als we weekendjes weggaan, gaat de fiets bijna altijd mee op de auto. Het is natuurlijk ook gewoon praktisch als je naar een stad gaat om een fiets bij je te hebben.

Korte lijnen

Wij werken al langer samen met Prima voor Elkaar op verschillende vlakken. Vanwege het bonnenboekje, maar ook als er schade aan fietsen van hun klanten is. Zij verwijzen hen door aan ons. Wij regelen dat deze schade snel wordt gerepareerd. Hun lijnen zijn heel erg kort en daardoor worden klanten écht ontzorgd. Ook hebben wij onlangs een fietstochtje voor de klanten van Prima voor Elkaar georganiseerd. Prima voor Elkaar probeert op een leuke manier ondernemers aan elkaar te koppelen: de bakker, de slager, de fysio en ga maar door. Als veel winkeliers met elkaar samenwerken, ben je in staat om samen de voorzieningen voor inwoners te behouden. Dat vind ik mooi en waardevol.

“Als we weekendjes weggaan, gaat de fiets bijna altijd mee op de auto”
Geen rigoureuze veranderingen

Over 10 jaar hoop ik deze zaak nog steeds te hebben, gewoon hier in Kesteren ja. Natuurlijk ga je als bedrijf met de tijd mee, maar ik verwacht geen rigoureuze veranderingen, ook privé niet. Ik woon dan nog steeds in Veenendaal”, zegt hij. Rinie is niet bang voor grote bedreigingen voor de winkel. Met een dosis ervaring, puur vakmanschap en een flink gevulde webshop vol nieuwe én gebruikte fietsen is hij klaar voor de toekomst.

“Prima voor Elkaar probeert op een leuke manier ondernemers aan elkaar te koppelen”
Vrije tijd

Zoals bij veel zelfstandige ondernemer is vrije tijd schaars. “Ik werk vrij veel, dus heb helaas niet veel vrije tijd. Naast fietsen, houd ik ervan om eropuit te trekken. Een keer een weekendje weg, op vakantie of het bezoeken van een concert bijvoorbeeld. Dat zijn voor mij fijne manieren om me te ontspannen”, besluit de fietsenspecialist.