breda
“Ik zou graag meer smoel, meer beleving willen in Ochten”

 

De winkel is door haar opa opgericht in 1928. “Mijn ouders waren altijd druk met de winkel. Ik zag dus al jong aan huis wat dit werk inhield en ambieerde het zelf dan ook niet. Ik vond het eerlijk gezegd maar niks. Vervolgens koos ik voor een opleiding kinderverpleging en ging werken in de zorg. Op een gegeven moment kreeg ik zelf kinderen en wilde toch iets anders. Ik ben in 2007 toch eens gaan kijken of ik het leuk vond en kwam in loondienst hier. Het beviel erg goed en vanaf dat moment heb ik de plek van mijn moeder overgenomen.

Voelen, zien, ruiken

Nu houd ik me vooral bezig met inkoop, verkoop, social media en ga maar door. Het werk is erg leuk. De grootste winkelbedreiging? Ik ben eigenlijk helemaal nergens bang voor. Natuurlijk zie je de kracht van internet en online verkoop. Wij geloven in onze eigen kracht en leveren goede producten met een stuk service. Daarnaast hebben we jarenlange ervaring opgebouwd. Wij hebben veel vaste klanten uit de regio. Je merkt dat mensen toch willen zien, ruiken, voelen, passen. Dat blijft!

“Natuurlijk zie je de kracht van internet maar ik ben niet bang voor bedreiging van onze winkel”
Er is veel mogelijk

Je ziet dat winkels hier met leegstand kampen. Om je heen hoor je soms dat er geen opvolging is. Er is daarom ook weinig samenwerking met andere winkeliers en ook niet met de andere kernen verderop. De samenwerking zou wat mij betreft beter kunnen. Mijn wens is dan ook dat er over ‘n paar jaar zaakjes bij zijn gekomen. Dat er een mooie samenwerking tot stand komt en dat je elkaar als middenstand kunt versterken. Er is volgens mij echt héél veel mogelijk. In de praktijk kan het gewoon beter. Ja, Ochten zou meer smoel, méér beleving moeten krijgen.

“Mijn wens is dat er over ‘n paar jaar zaakjes bij zijn in Ochten”
Nieuwe klanten door actie

De jaarlijkse actie van Prima voor Elkaar vind ik erg goed. Al jaren doen wij mee aan het waardebonnenboekje. Soms kennen de mensen je zaak nog niet en stappen de winkel binnen. Dat is leuk. Een mooi voorbeeld van samen sterk én samen dingen op de kaart zetten.

Van rap tot klassiek en van sport tot lezen

Naast mijn drukke werkzaamheden heb ik drie pubers thuis (13, 16 en 17), die natuurlijk ook de nodige aandacht vragen. Verder houd ik van muziek en vanwege hun muzieksmaak loopt die van mij ook behoorlijk uitéén; van rap tot klassiek en alles wat ertussen zit…Ik ben daarnaast ook dol op hardlopen én pak graag eens een goed boek”, eindigt José.